söndag 30 oktober 2011

Hemmagjord vaniljsås

 Hej!
Finns det något godare än hemmagjord vaniljsås? Det är så mycket godare än den man köper och dessutom kan du bestämma sötman själv. Alla gillar vi ju olika mycket sött!

Här kommer mitt förslag på vaniljsås:

En burk
1 mjuk vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 äggulor
2 msk florsocker

Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna. Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.

Denna ljuvliga sås passar bra till Blåbärspaj, en söndagsdröm & Johannas knäckiga äppelpaj

Ha det gott
/Victoria


Glöm inte att rösta på oss i årets matbloggpris 2011. Länken hittar DU till höger på sidan och röstar sedan i den högra spalten! TACK!!

5 kommentarer:

  1. Vaniljsås kan jag sitta och äta med sked utan nånting till :)

    SvaraRadera
  2. Mums så gott. Ja hemmagjord slår verkligen den köpta, rejält.

    SvaraRadera
  3. Ja hemmagjord vaniljsås slår allt i alla lägen!

    SvaraRadera
  4. per mobergs recept...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller ett basrecept som finns i många böcker :)Min mormor har detta recept, från 70-talet.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...