Idag är det Halloween, det firar vi med att mumsa i oss denna goda pumpapaj. En riktig Amerikansk klassisk goding som smälter i munnen.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör eller margarin
2 msk vatten
2 msk socker
Fyllning
Fyllning
750 gram pumpa
0,5 dl ljus muscovadosocker
0,5 dl ljus muscovadosocker
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
3 ägg
3 dl gräddmjölk (1,5 dl mjölk + 1,5 dl grädde)
3 dl gräddmjölk (1,5 dl mjölk + 1,5 dl grädde)
Hacka samman mjöl, smör och socker till pajdegen, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga kallt och stelna.
Gröp ur pumpan och ta bort kärnorna. Kör pumpan i matberedare till en slät massa, du ska använda ca 3 dl pumpamassa, rör i hop med kryddorna.
Vispa samman ägg och gräddmjölk. Rör ner blandningen i pumpamassan.
Klä en form, ca 20-22 cm i diameters springform, i botten och upp på sidorna med pajdegen.
Häll i fyllningen och grädda, först på 250 grader i ca 15 minuter, därefter på 200 grader i ca 50 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar