måndag 31 oktober 2011

Pumpapaj

Idag är det Halloween, det firar vi med att mumsa i oss denna goda pumpapaj. En riktig Amerikansk klassisk goding som smälter i munnen. 

Pajdeg 
3 dl vetemjöl
125 gram smör eller margarin
2 msk vatten
2 msk socker

Fyllning
750 gram pumpa
0,5 dl ljus muscovadosocker
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
3 ägg
3 dl gräddmjölk (1,5 dl mjölk + 1,5 dl grädde)

Sätt ugnen på 250 grader.


Hacka samman mjöl, smör och socker till pajdegen, gärna i en matberedare.  Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga kallt och stelna.
Gröp ur pumpan och ta bort kärnorna. Kör pumpan i matberedare till en slät massa, du ska använda ca 3 dl pumpamassa, rör i hop med kryddorna.
Vispa samman ägg och gräddmjölk. Rör ner blandningen i pumpamassan.

Klä en form, ca 20-22 cm i diameters springform, i botten och upp på sidorna med pajdegen.
Häll i fyllningen och grädda, först på 250 grader i ca 15 minuter, därefter på 200 grader i ca 50 minuter.

Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...