torsdag 22 september 2011

Blåbärspaj

En vän bad om ett gott recept på blåbärspaj, så här kommer det, mumsigt och knäckigt.

Blåbärspaj under knäckigt täcke
125 gr smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
0,5 tsk bakpulver
2 dl socker
2 dl havregryn
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
1 L blåbär 
2 msk potatismjöl


Smält smöret, blanda ner sirapen och grädden, låt sjuda på låg värme i ca 5 min.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ihop allt.

Smöra en pajform och häll i blåbären, stör över potatismjölet. Bre sedan ut smeten över pajen.
Grädda mitt ugnen, 180 grader i ca 25-30 minuter.
Man kan med fördel byta ut hälften av blåbären till hallon.

Blått och gott

4 kommentarer:

  1. åhh.. tack snälla du.. :)

    hur många personer ungefär är receptet till??

    SvaraRadera
  2. blåbärspaj och äpplepaj eeeeeeee deeee bästa pajerrrrrrrrrrrrrrrrrr :)

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet på en jättejättegod paj!!!!!!!
    Jag blandade blåbär o björnbär, mums
    Tina

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...