lördag 3 september 2011

Johannas knäckiga äppelpaj med mandel

Fick ett ryck, har hur mycket äpplen som helst på vårt fina träd. Hinner knappt göra något med dem och det gör ont i mig att slänga alla.
Så idag blev det en paj, min egna paj. 

Recept

Ugn: 200 grader Gräddas i: 30-40 min Var: Mitten av ugnen

6-8 äpplen beroende på storlek
150 gr smör
3 dl havregryn alt fiberhavregryn
2,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk grädde
1,5 dl mandlar
0,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel


1. Skala och skiva äpplena.
2. Smält smöret, rör i sirap och grädde.
3. Mal mandeln, finkornigt.
4. Stöt kardemumman.
5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom kanelen och 0,5 dl av sockret.
6. Häll på smörblandningen och rör ihop till en smet.
7. Lägg äpple i en smord pajform med lite högre kanter. Strö över kanel och 0,5 dl socker.
8. Lägg/häll över smeten.

Redo att gräddas
Grädda och njut med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde. 

Klar att avnjutas



1 kommentar:

  1. Testade att göra denna äppelpaj igår. Oftast gör man samma äppelpaj om och om igen, så det är kul att testa något nytt. Äppelpajen var verkligen supergod :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...