Så idag blev det en paj, min egna paj.
Recept
Ugn: 200 grader Gräddas i: 30-40 min Var: Mitten av ugnen
6-8 äpplen beroende på storlek
150 gr smör
3 dl havregryn alt fiberhavregryn
2,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk grädde
1,5 dl mandlar
0,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1. Skala och skiva äpplena.
2. Smält smöret, rör i sirap och grädde.
3. Mal mandeln, finkornigt.
4. Stöt kardemumman.
5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, utom kanelen och 0,5 dl av sockret.
6. Häll på smörblandningen och rör ihop till en smet.
7. Lägg äpple i en smord pajform med lite högre kanter. Strö över kanel och 0,5 dl socker.
8. Lägg/häll över smeten.
Redo att gräddas |
Klar att avnjutas |
Testade att göra denna äppelpaj igår. Oftast gör man samma äppelpaj om och om igen, så det är kul att testa något nytt. Äppelpajen var verkligen supergod :)
SvaraRadera