söndag 4 september 2011

Victoria & Johannas smarriga morotskaka

Hej
Finns det något godare än morotskaka med söt frosting?! Det liksom smälter i munnen. Kanske finns det något godare, men detta är helt klart topp tio.
Häromdagen var Johanna hos mig på fika och då passade vi på att slänga ihop en morotskaka.

Recept
200g morötter, ca 3 st
50g sötmandel eller hasselnötter
2 ägg
2 dl ljus muscovadosocker
1 tsk kanel
ev. ½ tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja

Glasyr
100g philadelphiaost (naturell)
1 dl florsocker
1 tsk citronsaft



Såhär gör du
Skala och skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Det ska bli finhackat. 
Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sekunder med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp. 
Häll ner oljan i smeten.
Blanda i en annan bunke kanel, ev. kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. 
Rör runt tills det blir en jämn smet. 
Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
Låt kakan svalna.
Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt citron. Bred glasyren över morotskakan med en kniv. 

Detta är som en dröm för smaklökarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...