onsdag 18 januari 2012

Minimuffins med citron


Hej
Nu så här efter jul är man inte direkt sugen på att äta en massa tunga bakelser. Nu vill vi ha söta småkakor och små syrliga muffins. Minimuffinsen är perfekt som en liten munsbit till kaffet eller i fikakorgen. Baka och ta med till barnkalaset, jobbet eller tjejmiddagen.

Ca 24 st
 Ingredienser:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
1 dl mjölk
1 citron, saft & skal

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör mjukt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en egen skål. Vänd ner det i smeten och tillsätt vätskan.
4. Riv ner citronskal från en hel citron (men bara det allra yttersta annars kommer det smaka beskt), dela den och pressa i saften, blanda väl.
5. Klicka ut smeten i muffinsformar. Använder ni riktigt små formar och muffinsplåt går det att fylla ända upp till kanten, just för att få dom sådär toppade. Annars fyll till 3/4 av formen. Grädda mitt i ugnen i 7-9 minuter.
6. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
7. Toppa gärna med mumsig frosting.



/Victoria

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...