Smörkräm eller frosting är underbart att dekorera muffins med eller ha som ett lager i tårtan.
Här kommer ett väldigt bra recept.
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning.
Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Choklad: 2 msk kakao
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (vattnet som används i grundreceptet)
Man kan även färga sin smörkräm, ett tips är då att använda sig av färgpasta istället för flytande hushållsfärg. Detta för att behålla rätt konsistens. Den blir lätt rinnig när man man droppar i karamellfärg.
hur många muffins är de till?
SvaraRaderaJa, hur många är det till!!?!?!?!?!?!?!? :>>>>>>>>>>
SvaraRaderaSupergott:) fem stjänor:)
SvaraRaderaHej och förlåt för det dröjande svaret. Jag gjorde denna satsen och den räckte till en sats muffins. Alltså ca 15-20 styckenn. Beror på hur mkt frosting man vill ha på dem. Vill man ha över hela muffinsen eller bara en "klick". Blir det över går det bra att frysa. / Johanna
SvaraRaderachokladfrostingen var jättegod! inte alls så mäktig som många andra kan vara
SvaraRaderakan man göra typ lila frosting om man lägger till lite björnbär i själva frostingen ?eller blir det inte bra ? svar snälla :D
SvaraRaderaJag har faktiskt ingen aning tyvärr. Funderade själv på det fast med hallon. Jag får helt enkelt testa en dag och återkomma :) problemet är väl om bären släpper vätska och gör frostingen för lös. Kram Johanna
SvaraRaderaHur blir frostingen i kylskåp ett dygn? Kan man använda den dagen efter?
SvaraRaderaJa det kan man absolut, bara låt den stå framme några timmar, vispa sen upp den med elvispen innan du spritsar eller brer på den. Kram Johanna
SvaraRaderaSka försöka mig på att torka hallon idag, som jag ska använda i min smörkräm. vill man inte detta kommer det garanterat funka med frystorkad frukt. Här kommer en länk. http://www.grandgourmet.se/collections/frystorkad-frukt
SvaraRaderaKram Johanna
Tyckte att den här frostingen blewv väldigt lös....rinnig..... Inte alls som när man har i te.x färskost
SvaraRaderaHa den i kylen ett tag, eller ha i mer florsocker./ Johanna
SvaraRaderahihi :D så glad att jag hittade hit till eran blogg, så mysig blogg! jag testade erat recept på smörkrämen till mina alla hjärtans dags muffins och det blev perfekt!
SvaraRaderaVa kul att det blev så bra! Gläjder mig.
RaderaOch tack så hjärtligt för dina fina ord om vår blogg!
// Johanna
Tack så mycket för receptet! Det blev hur gott som helst! Ungarna älskade dom! :D
RaderaGjorde denna idag och blandade i lite citronextrakt samt annanasjoiuce, blev super gott.
SvaraRaderaDet lät ju jättegott! Koncentrerad ananasjuice?
RaderaBlir mer som rinnig kristyr, tror man bör ha i lite färskost. Den nedersta bilden är ju från Leila Lindholms hemsida, och hon har gjort den med philadelphia.
SvaraRaderaVa tråkigt att det blev så för dig. Dock behövs ingen färskost, kanske mer florsocker? Eller så kan man ställa den kallt ett tag, smör är väldigt hårt när det är kallt. Viktigt att smöret inte smälts innan man gör den.
RaderaVad gäller bilden är den mer tänkt som en inspirationsbild på vad man kan göra med sin goda frosting. Lycka till!!
Super gott!:)
SvaraRadera