söndag 8 januari 2012

Frosting - grundrecept

Smörkräm eller frosting är underbart att dekorera muffins med eller ha som ett lager i tårtan.
Här kommer ett väldigt bra recept.



115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten

Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. 
 Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.


Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Choklad: 2 msk kakao 
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (vattnet som används i grundreceptet)





Man kan även färga sin smörkräm, ett tips är då att använda sig av färgpasta istället för flytande hushållsfärg. Detta för att behålla rätt konsistens. Den blir lätt rinnig när man man droppar i karamellfärg.


20 kommentarer:

  1. hur många muffins är de till?

    SvaraRadera
  2. Ja, hur många är det till!!?!?!?!?!?!?!? :>>>>>>>>>>

    SvaraRadera
  3. Hej och förlåt för det dröjande svaret. Jag gjorde denna satsen och den räckte till en sats muffins. Alltså ca 15-20 styckenn. Beror på hur mkt frosting man vill ha på dem. Vill man ha över hela muffinsen eller bara en "klick". Blir det över går det bra att frysa. / Johanna

    SvaraRadera
  4. chokladfrostingen var jättegod! inte alls så mäktig som många andra kan vara

    SvaraRadera
  5. kan man göra typ lila frosting om man lägger till lite björnbär i själva frostingen ?eller blir det inte bra ? svar snälla :D

    SvaraRadera
  6. Jag har faktiskt ingen aning tyvärr. Funderade själv på det fast med hallon. Jag får helt enkelt testa en dag och återkomma :) problemet är väl om bären släpper vätska och gör frostingen för lös. Kram Johanna

    SvaraRadera
  7. Hur blir frostingen i kylskåp ett dygn? Kan man använda den dagen efter?

    SvaraRadera
  8. Ja det kan man absolut, bara låt den stå framme några timmar, vispa sen upp den med elvispen innan du spritsar eller brer på den. Kram Johanna

    SvaraRadera
  9. Ska försöka mig på att torka hallon idag, som jag ska använda i min smörkräm. vill man inte detta kommer det garanterat funka med frystorkad frukt. Här kommer en länk. http://www.grandgourmet.se/collections/frystorkad-frukt

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  10. Tyckte att den här frostingen blewv väldigt lös....rinnig..... Inte alls som när man har i te.x färskost

    SvaraRadera
  11. Ha den i kylen ett tag, eller ha i mer florsocker./ Johanna

    SvaraRadera
  12. hihi :D så glad att jag hittade hit till eran blogg, så mysig blogg! jag testade erat recept på smörkrämen till mina alla hjärtans dags muffins och det blev perfekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att det blev så bra! Gläjder mig.
      Och tack så hjärtligt för dina fina ord om vår blogg!
      // Johanna

      Radera
    2. Tack så mycket för receptet! Det blev hur gott som helst! Ungarna älskade dom! :D

      Radera
  13. Gjorde denna idag och blandade i lite citronextrakt samt annanasjoiuce, blev super gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät ju jättegott! Koncentrerad ananasjuice?

      Radera
  14. Blir mer som rinnig kristyr, tror man bör ha i lite färskost. Den nedersta bilden är ju från Leila Lindholms hemsida, och hon har gjort den med philadelphia.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va tråkigt att det blev så för dig. Dock behövs ingen färskost, kanske mer florsocker? Eller så kan man ställa den kallt ett tag, smör är väldigt hårt när det är kallt. Viktigt att smöret inte smälts innan man gör den.
      Vad gäller bilden är den mer tänkt som en inspirationsbild på vad man kan göra med sin goda frosting. Lycka till!!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...