tisdag 10 januari 2012

Kokostosca - småkaka



Kokostosca
Du behöver mellanstora muffinsformar/kakformar. Dem som man använder till ex. hallongrottor. Brukar kallas småbrödsformar.

ca 30 st
125 gr smör
0,75 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
1 äggula

Knäckfyllning
1 dl riven kokos
1 dl socker
0,5 dl sirap
0,75 dl grädde
35 gr smör

1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Mät upp alla ingredienserna till degen och hacka snabbt samman dem.
3. Forma degen till en rulle och skär små bitar som du sedan rullar till små kulor och lägg ner dem i formarna. 
4. Tryck en fördjupning i varje kaka med mjölat finger. 
5. Mät upp alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter. Smeten ska vara lite simmig. 
6. Lägg en klick i varje fördjupning på kakorna. 
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.




/Johanna

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...