fredag 2 december 2011

Oemotståndliga pepparkaksmuffins

Här kommer ett måste lagom till andra advent. Ja det går ju bra till tredje också såklart. Pepparkakor när de smakar som bäst, som muffins! Investera några söta formar så blir det mycket roligare att bjuda på adventsfika.


75g smör 
2 ägg
2 dl socker
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
½ dl kesella eller gräddfil


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, under tiden vispar du ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och kryddorna i en skål vid sidan om. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten, häll i smöret, lingonsylten och kesellan/gräddfilen. Fyll muffinsformar till 3/4 antingen i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Gräddningen varierar beroende på hur stora formar du använder, allt mellan 10-20 min. Alltså, ju större formar desto längre tid. Håll koll på dina muffins, kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna något.
Dekorera med lingonsylt, färska lingon eller kanske en söt frosting! 


Ha en trevlig helg och en mysig andra advent. Glöm inte att vara med och tävla om mumsiga saffransbiscotti. Tävlingen hittar du HÄR!
/Victoria

2 kommentarer:

  1. Åh va gott!!!
    Allt ni bakar ser sååå smarrigt ut :)

    SvaraRadera
  2. Tack!!
    Ja, den var speciellt god när jag tog upp en ur frysen och värmde den lite i micron! Skulle kunna äta flera på en gång :).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...