75g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
½ dl kesella eller gräddfil
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, under tiden vispar du ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och kryddorna i en skål vid sidan om. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten, häll i smöret, lingonsylten och kesellan/gräddfilen. Fyll muffinsformar till 3/4 antingen i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Gräddningen varierar beroende på hur stora formar du använder, allt mellan 10-20 min. Alltså, ju större formar desto längre tid. Håll koll på dina muffins, kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt svalna något.
Dekorera med lingonsylt, färska lingon eller kanske en söt frosting!
Ha en trevlig helg och en mysig andra advent. Glöm inte att vara med och tävla om mumsiga saffransbiscotti. Tävlingen hittar du HÄR!
/Victoria
Åh va gott!!!
SvaraRaderaAllt ni bakar ser sååå smarrigt ut :)
Tack!!
SvaraRaderaJa, den var speciellt god när jag tog upp en ur frysen och värmde den lite i micron! Skulle kunna äta flera på en gång :).