Varje gång jag tar fram den lilla slitna vita koppen med ett puderrosa streck på blir jag lite nostalgisk. Den här koppen har följt mig genom åren. Den fanns i min första lägenhet, i mitt första seriösa förhållande och i mitt studentliv. Den följde mig hela vägen till Skåne, utan att gå sönder, och nu när min stora flicka pekar på den och vill dricka ur den blir jag lite varm inombords. Precis lika varm som chokladen i den!
Varm nostalgisk choklad
1 kopp
2 dl mjölk (gärna 3% mjölk)
1,5 msk kakao
1,5 msk strösocker
vispgrädde
Vispa grädden. Häll i mjölk, kakao och socker i en gryta och värm upp chokladen under vispning så att mjölken inte bränner fast. Häll upp i en kopp som betyder något för dig och klicka på lite vispad grädde. Vill man få den extra piffig, pudra över lite kanel eller riv lite mörk choklad ovanpå.
/Victoria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar