torsdag 17 november 2011

Bästa kladdkakan

När man har en liten 10-månaders bebis hemma som precis lärt sig gå gäller det att hitta en kaka som klarar sig själv. En kaka som man inte behöver passa, som en 10-månaders!

Jag har hittat den perfekta kakan. Kladdkakan.

Den är mustig och kladdig med maffig smak av choklad. Tillsammans med lättsockrad lättvispad vispgrädde gifter sig smakerna i munnen. I´m in heaven!




400g smör
2 dl mörk muscovadosocker
2 dl råsocker/rörsocker
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao av god kvalité
2 msk vaniljsocker
en nypa salt
4 ägg

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sockret, kakaon, salt, vetemjölet och vaniljsockret i en bunke. Blanda väl. Smält smöret och häll i. Använd med fördel en elvisp. Ta sedan i ett ägg i taget och vispa ihop till en kräm. Använd gärna en springform med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 40-43 min för rinnig kaka och ca 50 min för en mer seg kaka.
Servera med lättvispad grädde och en kopp nybryggt kaffe.

/Victoria

5 kommentarer:

  1. DIN KLADDKAKA SÖG!

    SvaraRadera
  2. Oj, när jag kollar igenom receptet så ser jag att vetemjölet trillat bort. Självklart ska det vara 3dl vetemjöl också! Ska ordna till receptet så det verkligen blir den bästa kladdkakan!

    SvaraRadera
  3. Hur många portioner? O.o

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...