Ljuvligt goda tryfflar som smälter i munnen.
Jag som älskar saffran skulle kunna leva på dessa små godbitar.
Lovar att de blir uppskattade på godisbordet!
Fira Lucia med en varm kopp glögg och en tryffel vetja.
ca 15 st
150 gr vit choklad
0,5 dl grädde
0,5 påse saffran
0,5 msk honung
25 gr rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1. Hacka den vita chokladen fint.
2. Koka upp grädde, honung och saffran, sätt åt sidan.
3. Tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm, påskynda inte smältningen med mer värme då chokladen sen får svårt att stelna, det tar någon minut att få till en jämn kräm.
4. Tillsätt smöret och fortsätt att röra till smöret blandats ut.
5. Låt
kallna och ställ i kyl att stelna 5-6 timmar eller över natten.
4. Forma runda tryfflar och rulla i florsocker, jobba fort då de smälter lätt.
Förvaras i kyl eller frys i väl försluten burk.
NJUT!
/Johanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar