lördag 21 december 2013

Polkagriskola med lakrits!

Bjuder här på traditionell polkagriskola där jag även valde att tillsätta en gnutta lakrits. Ruggigt gott!
Perfekt till julmyset! 

100g smör
3dl vispgrädde
1 dl ljus sirap 
3 msk honung
2 dl vit sirap alt. samma mängd strösocker
2 msk lakritspulver  
Ca 100g äkta polkagrisar

 

1. Klä en plåt/form ca 20x20 cm med bakplåtspapper och/eller använd dig av några knäckformar. Det tar längre tid men det väljer du själv.
2. Blanda smör, vispgrädde, ljus sirap, honung och vit sirap alt. strösocker i en tjockbottnad kastrull till 125 grader. Det tar ca 35-40 min.
3. Gör kulprovet eller lättast och bäst blir det om du använder dig av en termometer för exakt temperatur. 
4. Häll kolan i formen/knäckformarna, strö över krossade polkagrisar och låt kolan svalna.
5. Skär eller klipp bitar och klä in dem i smörpapper och förvaras i kyl. 

Lycka till!!
/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...