Nu är hösten snart här och jag bara älskar den. Alla färger, dofter och dessa underbara äpplen.
Idag bjöd jag på äpplekaka på mitt arbete.
Hur lätt som helst, en vanlig sockerkaka med kanel- och sockerslungade äpplen i.
Som ni märker kretsar mycket runt äpplen nu, och mer kommer!
Sockerkaka
75 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
Fyllning
2 skalade och klyftade äpplen
2 msk kanel
0,5 dl socker
1. Smörj och bröa en avlång form eller en rund hålform, ca 1,5 l.
2. Smält smöret och låt det svalna en aning.
3. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
4. Vänd ner de torra ingredienserna, sikta gärna dem ner i smeten.
5. Rör till sist ner smöret och filmjölken.
6. Blanda äppleklyftorna med socker och kanel.
7. Häll smeten i formen och tryck sedan ner äpplebitarna.
8. Grädda kakan i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 45-50 minuter.
Känn med sticka om den är färdig.
Lätt som en plätt och alldeles underbart gott.
Servera gärna ljummen med glass eller vaniljsås.
/Johanna
Hej!
SvaraRaderaGår det bra att jag länkar till er på min sida och då lånar en bild från er? (Tänkte mig den med vetelängden.) Ni är ju så bra och jag vill att fler ska upptäcka er! :)
/Anni
Detcgår väldigt bra! Tack för "hjälpen" :) Med vänlig hälsning, Johanna
Raderahttp://annisglutenfria.se/lankkarlek-bakbloggar/
RaderaSå här blev det. :)
Superfint! Va kul, tack så jättemycket! /Johanna
Radera