Ca 8 stora bullar
3-4 dl dinkelsikt
2-3 dl fullkornsdinkel
4 ägg
2 dl lättkesella (kvarg)
1 dl pumpakärnor
1 dl tranbär
1 msk bakpulver
en nypa salt
Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Rör sedan i de övriga ingredienserna och blanda till en rätt så kladdig smet. Det är nästintill omöjligt att göra små runda fina bollar. Ta lite mjöl på händerna, ta en bit och rulla/forma så gott det går. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. De blir ganska fina när de inte är perfekt runda!
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Håll koll så de inte bli brända.
/Victoria
åh dem ser ju jättegoda och så sant,finns inget bättre än nybakat en morgon.
SvaraRaderaVad lustigt! Vi måste ha stått och bakat samma muffins/bullar samtidigt och jag måste hålla med: De här är riktigt goda! Fick högt betyg även av mina barn. Tack för många bra recept.
SvaraRadera