En klassiker som smälter i munnen.
Jag fullkommligt älskar denna kaka!
God mördeg med mjuk maräng, kan inte bli bättre.
mördeg
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr smör
1 äggula
maräng
2 äggvitor
4 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg, gärna i en matberedare.
2. Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg, gärna i en matberedare.
Låt den vila svalt i ca 30 minuter.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ha i sockret, lite i taget.
4. Dela degen i 2 lika stora delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 0,5 cm tjock.
5. Fördela marängen på var rektangel och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå kallt ytterligare en stund, skär dem sedan i 0,5 cm tjocka skivor och grädda i 15 minuter.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ha i sockret, lite i taget.
4. Dela degen i 2 lika stora delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 0,5 cm tjock.
5. Fördela marängen på var rektangel och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå kallt ytterligare en stund, skär dem sedan i 0,5 cm tjocka skivor och grädda i 15 minuter.
/Johanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar