tisdag 21 augusti 2012

Nyttiga chips

Dessa underbara chips passar perfekt som tilltugg till en kall sommardrink, en god öl eller varför inte servera dem som snacks till fredagsmyset.
Superlätta att göra och betydligt nyttigare än vanliga chips. 

2 dl maizena
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
1 tsk salt
2,5 dl kokande vatten.
Flingsalt

1. Blanda alla torra ingredienser. 
2. Rör i vatten och olja. 
3. Platta ut smeten på 2 plåtar så tunt du kan, sporra eller skär ut smeten i lagom stora bitar. 
4. Strö på flingsalt efter önskad mängd. 
5. Grädda i 150 grader i ca 60 minuter, i nedre delen av ugnen.

Har du varmluftsugn så kör båda plåtarna samtidigt.

Jag smaksatte mina chips med lite chili. Strödde bara på lite innan plåten åkte in i ugnen.
Nästa gång ska jag strö på lite parmesanost, detta gör jag dock de sista 20 minuterna.

/Johanna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...