måndag 25 juni 2012

Tävling

Denna gången har vi äran att få samarbeta med tidningen 
Nu ska vi få fram tre vinnare som kommer få hem 3 nr av denna inspirerande tidning.
Missa inte detta!

"Hembakat är bakglädje och tidningen är för dig som älskar att baka. Varje nummer är fullmatat med härliga recept och bilder, aktuella notiser och en mängd utlottningar"


För att delta i tävlingen

1. Skriv ditt bästa bakminne. Kan vara allt från drömmar som blev mardrömmar till när du gjorde klenäter med mormor.
2. Skriv en kort motivering till varför just du ska vinna en prenumeration.

Vill man får man gärna dela tävlingen på Facebook och bloggar, dock inget krav, men skulle göra oss glada.

Tävlingen pågår tom 2/7 kl 23.59.

Lycka till!

/Johanna & Victoria

20 kommentarer:

  1. 1. I min farmors slitna kök i den italienska medeltidsbyn Vitorchiano gjorde jag min första bekantskap med surdegens genuina värld. Det var på 70-talet, långt från modernitet och storstadsflärd. En lite unken doft slog emot mig när jag öppnade den en gång ljusblåa trälåren och drog in doften så kär – jag sluter ögonen och är nästan tillbaka där. Surdegsburken var farmors skatt! – jag minns så väl hennes tandlösa skratt. Hon knådade med en kraft man inte tror en gammal gumma kan ha, och gick i väg med bakplåten på huvudet till byns bakugn var tredje dag. Jag kan minnas spänningen när hon efter någon timme kom tillbaka, och vi satt förväntansfulla över att få smaka. Den upplevelsen skulle jag göra allt för att få vara med om igen, med min farmor som var min allra bästa vän.

    2. Prenumerationen vill jag faktiskt vinna till min 12-åriga dotter som ÄLSKAR att laga mat och baka. Ser henne framför mig när hon bakat något smaskigt ur tidningen och stolt bjuder in familj & vänner till fika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter toppen, men lämna gärna mailadress och namn till bidraget. /Johanna

      Radera
  2. jag och Peter skulle baka lusse bullar jag hade köpt saffran och allt hittat ettt gammalt recept och vi skulle hjälpas åt i köket. jag har en kitchen aid för att underlätta knada degen och det brukar normalt vara lättare. Peter fick för sig att hälla i allt mjöl på en gång någ kitchen aiden var i gång och så började ryka mjöl och jag skulle stanna maskinen men drog i fel spack och maxa farten och vi hade mjöl o hela köket och på oss själva. slutade med att vi köpte en fädig bakmix på maxi. dom blev goda.
    vill vinna vinner alldrig annars. och vill ju få fler tips till mitt stora intresse i köket.

    SvaraRadera
  3. Minns med förskräckelse när jag bakade kanelbullar till en stor fest vi skulle ha hemma. Någon "rolig typ" hade bytt ut sockret med salt i hela påsen. Intet ont anande bakade jag mina bullar, de luktade ljuvligt men jag smakade inte för jag har ett recept jag alltid följer och som ger toppenresultat varje gång. Jag ställde fram dessa och folk tog mer än gärna och la upp på faten. Väldigt få åt upp kan jag säga... När jag själv skulle smaka inser jag vad som har hänt! Då var det inte skoj men nu efter kan man skratta åt det!

    Jag vill vinna för att få ny inspiration i mitt bakande!

    SvaraRadera
  4. Mitt bästa bakminne är faktiskt ifrån nu när min son fyllde 2 år förra v. Jag har alltid älskat att bakat men kanske inte prioriterat min tid på det... Men nu bestämde jag mig för 3 kalas med 3 olika teman bland annat och allt skulle vara hembakt :) Så jag känner mig riktigt stolt över mina bakverk såväl tårtorna som de blå cupcakesen - å jag som aldrig hade bakat cupcakes kunde ju det. Jag trodde det var super avancerat och bara läst på en massa bloggar om massa fina cupcakes.

    Vill du se resultatet klicka gärna in på min blogg;

    http://blogg.alltforforaldrar.se/liniz/category/kalasdax/

    Jag vill vinna för att få mer inspiration till mitt bakande :) Nu när jag lyckas med både fina tårtor och cupcakes är det ju dax att avancera till kanske både nåt godare och finare :)

    Hoppas :)

    VIlken fin blogg med frestande bilder ;)

    SvaraRadera
  5. Ann Fredrikssonmåndag, juni 25, 2012

    1. Mitt bästa bakminne är när jag bakade till min systers student förra året!
    Då bakade jag allt från stora gräddtårtor med jordgubbar, till små muffins, syltkakor, små kärleksmums och cake pops m.m! Det blev verkligen ett riktigt härligt kalas med denna stora kakbuffé!
    Mycket uppskattat!

    2. Jag skulle bli fantastiskt glad om jag fick vinna prenumerationen på denna tidningen!
    För det första fick jag tips om tidningen för drygt en vecka sedan av en vän som sa att jag borde kolla upp den i och med att jag bakar så mycket och den har bra ideér och goda recept!
    Dessutom har jag ytterligare en lillasyster som tar studenten nästa sommar, och då vore det roligt att få ytterligare några härliga recept till min samling! :)

    (Hittade förresten eran blogg förra veckan, och tycker den är fantastsik!! Såå mycket goda recept!! Ha redan använt flera stycken! :) )

    Mvh // Ann

    SvaraRadera
  6. 1. Det var min farmor som fick mig att börja baka, farmor bakade alltid kanelbullar som än i dag är min favorit. Så varje gång jag bakar och speciellt kanelbullar så klart tänker jag på min farmor som dog alldeles förtidigt.

    2. Jag skulle gärna vinna prenumerationen för just nu har jag kört fast på muffins cheesecake och så klart KANELBULLARNA.

    MVH / Linda
    lindabrommesson@live.se

    SvaraRadera
  7. 1. Jag minns när jag var liten och vi besökte mormor och morfar, de hade alltid nybakat hemma. Något jag minns och som än idag för mig tillbaka till min barndom är mormors toscakaka. En ljuvlig knäckig kaka som smälte i munnen. Det gav mig extra mycket spring i benen en varm sommardag.

    2. Jag har precis börjat baka och har tyvärr inte kommit längre än till muffins. Skulle gärna vilja ha lite mer inspiration till att skapa fler mästerverk :)

    Kram
    Erik

    erik.liefeldt@gmail.com

    SvaraRadera
  8. 1. Sedan jag var liten har jag alltid varit omringad av bakmästare, min mamma, mormor, farmor och även pappa och syster. Det var alltid nybakat bröd, kakor eller bullar som mamma stod i köket och knådade. Kanelbullar var mina favoriter, mammas kanelbullar. Jag kunde stå och bara titta på mamma när hon rullade och gjorde vackra kanelbullskringlor. Jag älskade att vara med mamma i köket och fick alltid slicka skålen och åt mycket deg i smyg. Att baka med mamma var bland det bästa jag visste som liten flicka.

    2. Mamma försökte lära mig att rulla och göra så vackra kanbullskringlor men än idag har jag inte fått till en lika vacker plåt bullar som min mamma. Därför skulle jag vilja vinna, för att få tips och idèer om hur kan skapa vackra och enkla bakverk. Jag vill lära mig för att en dag föra det vidare till mina nyfikna barn som förhoppningsvis blir lika kanelbullsgalna som jag.

    Många kramar
    Moa

    moa_rydh88@hotmail.com

    SvaraRadera
  9. 1. Jag minns en gång när jag skulle göra chokladbollar, eller nej, det heter banne mig negerbollar!! På något sätt lyckades jag misslyckas med dessa (hur man nu kan göra det?) så jag fick smeta ut dem på plåt och hälla pärlsockeret över. Sedan dess har jag fått höra detta av min sambo och han är lika skeptisk varje gång jag ska baka..

    2. Just därför skulle jag behöva ch bli väldigt glad för lite mer inspiration så att jag kan motbevisa mitt misslyckande :)

    Stor kram
    Kristin

    Kristinsvensson1988@gmail.com

    SvaraRadera
  10. 1. Mitt största misslyckande i bakväg måste ha varit första gången jag testade att göra lussekatter, jag följde ett recept till punkt och pricka, men sen gick det nog lite snett på vägen, för det första hade jag nog alldeles för mycket mjöl i, för det andra så hade jag inte tålamod att göra små och fina lussekatter utan det blev i mitt tycke extra stora mega katter och jag kan lova att de blev ännu mer gigantiska efter gräddningen i ugnen. De var helt ok att äta ändå, men ganska torra och de låg (pinsamt nog) kvar i frysen i tre år efter... Inte så lyckat! :-)

    2. Älskar idag att baka både kakor, tårtor och bullar (jag har blivit bättre än ovan jag lovar) så att få chansen till lite inspiration och tips från "Hembakat" som jag har tittat på i tidningshyllan flera gånger vore underbart!

    Kram Jessica
    jessica_hellstrom@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Ej med men tipsat här

    http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/06/30/prenumeration-hembakat-27/

    SvaraRadera
  12. 1)Falkenberg, mormor, kolasnittar! Besöken förr när mormor fortfarande levde bestod ofta av bakning. inte för att det behövdes, mormors frys var alltid fylld med hembakta bullar och allsköns hårda småkakor. Men Jag ville baka och då blev det så. Pärmen med recept skrivna på skrivmaskin - som nu finns i min källare - togs fram och sen satte vi igång att mäta upp i kaffekoppar, underbart.

    2)Jag älskar att baka men söker mest efter recept på internet, tänk att ha en hel tidning med bakvänliga saker att grotta ner sig i. Med en sådan här fantastisk vinst som jag kan låta ligga framme på köksbordet med väl valda recept uppslagna kan kanske till och med min sambo sugen på nybakat vilket i sin tur borde leda till att jag får baka mer.
    Bakning ger lyckliga människor.

    Tove, tovewallin@hotmail.com

    SvaraRadera
  13. Tävlingar är skoj! :)
    1) För bara en vecka sen skulle prästen komma till oss för att prata ihop oss inför dopet som hålls nästa söndag. Och visst måste man då bjuda påhembakat?! Kollade i mitt skafferi och upptäckte att detta verkligen får bli en "mantagervadmanhaver"-kaka. Eftersom tiden var knappt (småbarnsföräldrar och inte börja i tid) fick det bli något snabbt och lätt! Gjorde en mycket fluffig, sockerkaksaktig kaka med smak av härlig fläder, citron och vanilj! Den blev himmelsk och roligt när man vågar sig på att göra efter vad skafferiet har att erbjuda :) Resultatet blev ett tomt kakfat och en väldigt glad präst!

    2) ÄLSKAR att baka, ni har blivit min främsta inspiration men vore skoj att ha ännu fler recept och då i tidningsform! Där kan jag sen samla recepten jag fått från er fina sida så allt ligger samlat :)

    Vill passa på att tacka Er för alla finare recept!
    //Lina, linaangelica.olsson@gmail.com

    SvaraRadera
  14. Emelie - Mamman som älskar vittsöndag, juli 01, 2012

    Mitt bästa minne är när jag bakade lussebullar och mandelmassabullar med saffran innan jul 2011. Jag bakade med min sambo och våran son som då var 1,5 år. Jag trodde det skulle bli en kletig stund och i början trodde jag att jag kanske hällde vatten över huvudet, men till min stora förvåning efter att jag visade hur man kavlar, var min son så duktig och verkligen älskade att försöka. Därefter senast för 1 månad sedan gjorde vi muffins.. Choklad, vanilj och vinbärsmuffins tillsammans. Det är så himla mysigt.

    2) Jag vill vinna för att jag bakar väldigt ofta och älskar det. Men nu när jag har insett bakglädjen hos min son som fyller 2 år om 3 veckor så vore detta en toppenvinst! Bli inspirerad att baka massa gott och självklart får sonen vara med, en mysig mamma-son tid! Självklart ska vi smaka lite smet efteråt! :) Därför vill jag vinna denna tidning!

    Håller tummarna, Kram emelie!
    x_emelie@hotmail.com

    SvaraRadera
  15. 1) Mina bästa minnen av bakning var när min mamma gjorde brunkakor till mig och min lillebror. Det var det bästa vi visste och vi nästan slogs om den sista kakan :)
    2) Jag vill vinna så jag kan lära mig att baka lika bra som Johanna ;)
    / Swendel

    SvaraRadera
  16. mina bästa minnen är när jag bakar å umgås med mina döttrar det är livet att få tid som heltidsarbetande mamma å ett perfekt tillfälle . vi hade gärna vunnit så vi kan få lite mer inspiration till våra tillfälle att vara tillsammans . Mvh Sara Schönbeck

    SvaraRadera
  17. Jag är med :-)
    1.) Mitt värsta/bästa minne är när jag gjorde chokladbollar tillsammans med min lillasyster. Hon trodde att vi tagit för mycket havregryn i smeten och därför hällde hon i ca 3dl vatten. Vi rullade bollarna i pärlsocker och satte in dom i kylskåpet. När vi skulle ta ut chokladbollarna så var de flytande. Vi mumsade i oss med sked!
    2.) Nu jobbar lillesyrran på ett fik och de skulle vara roligt att få ge henne en prenumeration i sommarpresent. Hon har lyckats baka gott tillsammans med mina barn :-)
    Ha De!

    anderslukas@hotmail.com

    SvaraRadera
  18. 1. Mitt bästa bakminne är med min farmor. Hon lever inte längre men när hon levde var julen vår bästa tid på året och då hade vi som tradition att baka drömmarvtillsammans. Ett värdefullt minne idag!
    2. Jag borde vinna för att jag skulle behöva hjälp med bakning och inspiration. Jag är väldigt duktig på att ära godsaker men dock mycket sämre på att göra dem själv!
    Lisetted@live.se

    SvaraRadera
  19. 1. då mina söner HELT tog över tårtbakningen..brukar vara jag som sitter i evighet med tårt dekorerande för jag älskar det. men mina att se att mina söner anamat det och med älska det var så fantastiskt underbart..killar kan med

    2. vill vinna detta för det hade både jag och mina 2 söner på 11 och 6 år gillat. vi e bakgalna

    chanette81@hotmail.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...