Precis som det låter, en kaka som smakar kanelbulle.
Saftig och god, absolut ett måste!
175 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk mald kardemumma
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt.
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan
ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra
ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en
sockerkaksform/springform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av
kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande
kanelsocker.
Hyvla till sist över smör så att det nästan täcker kakan.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45-60 minuter.
Känn med sticka om kakan är torr i mitten.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45-60 minuter.
Känn med sticka om kakan är torr i mitten.
/Johanna
Hur lång tid i ugnen?
SvaraRaderaoj oj, va bra att du fråga för jag såg nu att en del av receptet försvunnit. Tack! Nu har jag rättat till det. Baka på och trevlig helg! :)
RaderaTack! Det låter jättegott. Blir sugen på att baka.
SvaraRaderaDen var jättegod. Saftig och härlig. Doften som sprider sig i huset när man bakar något med kanel är underbar, känns så hemtrevlig och varm liksom.
SvaraRaderaHur länge i ugnen? // Malin
SvaraRaderaSorry missade att någon redan frågat ignorera frågan :) //Malin
SvaraRaderaVi provbakade den här kakan i helgen - jättegod! Tack för ett bra recept :) Kramar från Kakklubben!
SvaraRaderaSupergod kaka!!!
SvaraRaderaTack för alla fina recept :)
// Lina