fredag 11 maj 2012

Kanelbullesockerkaka

Precis som det låter, en kaka som smakar kanelbulle. 
Saftig och god, absolut ett måste!

175 g rumstempererat smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk mald kardemumma
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. 
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen. 
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten. Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform/springform. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. 
Hyvla till sist över smör så att det nästan täcker kakan.
Grädda längst ner i ugnen i ca 45-60 minuter.
Känn med sticka om kakan är torr i mitten. 





/Johanna

8 kommentarer:

  1. Hur lång tid i ugnen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. oj oj, va bra att du fråga för jag såg nu att en del av receptet försvunnit. Tack! Nu har jag rättat till det. Baka på och trevlig helg! :)

      Radera
  2. Tack! Det låter jättegott. Blir sugen på att baka.

    SvaraRadera
  3. Den var jättegod. Saftig och härlig. Doften som sprider sig i huset när man bakar något med kanel är underbar, känns så hemtrevlig och varm liksom.

    SvaraRadera
  4. Hur länge i ugnen? // Malin

    SvaraRadera
  5. Sorry missade att någon redan frågat ignorera frågan :) //Malin

    SvaraRadera
  6. Vi provbakade den här kakan i helgen - jättegod! Tack för ett bra recept :) Kramar från Kakklubben!

    SvaraRadera
  7. Supergod kaka!!!
    Tack för alla fina recept :)
    // Lina

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...