För några månader sen fyllde min lilla Isabella 1 år. Det firades såklart med en riktigt maffig tårta, byggd på höjden med massa smarrigt innehåll. Här kommer ett tips på fyllning som passar till alla slags bottnar, ljusa som mörka. Kan även användas som topping till cupcakes. Gelehallongrädde!
3 dl grädde
80 g gelehallon
Häll vispgrädden i en kastrull tillsammans med gelehallonen. Värm på svag värme till hallonen smält. Rör om då och då så de inte fastnar i bottnen. När gelehallonen smält ordentligt ställ blandningen kallt, minst 6 timmar. Helst ska det stå över natten. När den sedan ska användas är det bara att ta fram den och vispa upp med elvisp till ett fluffigt grädde.
Tips
Det blir en ganska mesig färg så vill man kan man ha i lite hallonessens med rosa färg eller bara rosa färg för extra kulör.
/Victoria
Oj vad gott det lät, måste jag absolut testa =) Jag som älskar geléhallon =)
SvaraRaderaJa testa om du gillar gelehallon, så himmla gott!!
RaderaFår man fråga vad du mer hade för fyllning i tårtan?
SvaraRadera// Lina
Oj, ja vad hade jag. Jo, jag hade vaniljkräm och färska hallon!!
RaderaSatt just och funderade på vad jag skulle göra till min lilla ettåring som ska ha kalas på lördag. Och denna tänker jag ha som fyllning i min tårta. Fy farao så gott det lät :)
SvaraRaderaJättegott. Vad tyckte du om fyllningen?? Blev tårtan bra??
RaderaHej! Min gelegrädde blev hård/gele o ändå kokade den inte. Ska det va så?
SvaraRadera