torsdag 22 mars 2012

Gelehallongrädde


För några månader sen fyllde min lilla Isabella 1 år. Det firades såklart med en riktigt maffig tårta, byggd på höjden med massa smarrigt innehåll. Här kommer ett tips på fyllning som passar till alla slags bottnar, ljusa som mörka. Kan även användas som topping till cupcakes. Gelehallongrädde


Detta räcker till ca 8-10 normalstora cupcakes eller 1 lager tårtfyllning:

3 dl grädde
80 g gelehallon

Häll vispgrädden i en kastrull tillsammans med gelehallonen. Värm på svag värme till hallonen smält. Rör om då och då så de inte fastnar i bottnen. När gelehallonen smält ordentligt ställ blandningen kallt, minst 6 timmar. Helst ska det stå över natten. När den sedan ska användas är det bara att ta fram den och vispa upp med elvisp till ett fluffigt grädde.




 Tips
Det blir en ganska mesig färg så vill man kan man ha i lite hallonessens med rosa färg eller bara rosa färg för extra kulör.


/Victoria

7 kommentarer:

  1. Oj vad gott det lät, måste jag absolut testa =) Jag som älskar geléhallon =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja testa om du gillar gelehallon, så himmla gott!!

      Radera
  2. Får man fråga vad du mer hade för fyllning i tårtan?

    // Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja vad hade jag. Jo, jag hade vaniljkräm och färska hallon!!

      Radera
  3. Satt just och funderade på vad jag skulle göra till min lilla ettåring som ska ha kalas på lördag. Och denna tänker jag ha som fyllning i min tårta. Fy farao så gott det lät :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättegott. Vad tyckte du om fyllningen?? Blev tårtan bra??

      Radera
  4. Hej! Min gelegrädde blev hård/gele o ändå kokade den inte. Ska det va så?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...