måndag 19 mars 2012

Bästa tårtbottnen!

Jag har verkligen försökt att hitta det absolut bästa receptet på tårtbottnen hur länge som helst. Jag vill att den ska vara luftig, saftig och hög! Jag tror jag har hittat det. Här kommer mitt absoluta bästa recept på hög tårtbotten. Detta recept har jag hittat här.


Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 18 cm i diameter behövs 3 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
Till en form på 30 cm i diameter behövs 7-8 stora ägg 2,½ tskbakpulver
Ingredienser:
*Ägg
*Socker
*Potatismjöl
*Vetemjöl
*Bakpulver
*Ev. kakao
*Olja
*Bakplåtspapper
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i 1 glas. Fyll upp med socker i glas 2 (i samma nivå som äggen). Fyll 1/3 del av glas 3 med potatismjöl och resten vetemjöl. 
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (minst 4 min). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver noga. Sikta i detta i äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag. Skall du göra en chokladbotten tar då 1/3 kakao, 1/3 vetemjöl och 1/3 dl potatismjöl. 
Pensla formen med lite olja eller kokosfett. Rita ut en rundel av formen på ett bakplåtspapper och lägg den i botten på formen. Klipp ut remsor och klä kanten. Tänk på att kakan höjer sig rejält så ta till på höjden.
Grädda kakan enligt: 
20 minuter för 2 ägg, 25-30 minuter för 3-4 ägg och 35-40 minuter för 5-6 ägg. Känn på botten med t.ex. en teststicka när du tror att den är färdig.
Kom ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Knom också ihåg att inte öppna ugnsluckan under de första 20 minuterna, då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund

Här har vi bottnen till Isabellas födelsedagstårta, klädd med vit sugarpaste från Panduro.

/Victoria

6 kommentarer:

  1. Det absolut bästa!

    Jag håller med dig till fullo :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var faktiskt jättebra, över förväntan!! /Victoria

      Radera
  2. Har hittar er blogg och njuter av att läsa era goda recept och se på era fina bilder. Frostingen (den utan ost), var helt gudomlig och barnens och mannens stora favvo nu.
    Trevlig vår och värme!
    Jompis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så hjärtligt! Värmer att läsa dina fina ord. // Johanna

      Radera
  3. Precis vad jag letat! Verkligen svårt att hitta bra tårtbottenrecept. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det svårt. Jag har letat jättelänge, men detta fungerade verkligen!!! Lycka till!!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...