fredag 16 september 2011


God förmiddag!
För visst är det en god förmiddag?! I alla fall här i småland. Solen skiner och det är klarblå himmel. Igår kväll visade mamma mig tre övermogna bananer i skafferiet och jag blev så sugen på att göra banankaka. Det är faktiskt en av mina favoriter.

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen kardemumma
50 g valnötskärnor (eller andra nötter ni tycker om)
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Lägg till 25-30 grader om ni använder vanlig ugn.
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. Vänd sedan ner nötterna. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

Ät den som den är, eller med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Smaklig fredag.


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...