lördag 7 december 2013

Pepparkaksdeg med sting

Nu bakas det kanske för fullt i stugorna?
Grunden till detta recept heter Riddarbageriets pepparkaksdeg, jag har lagt till lite smak.
 Väg ingredienserna för bästa resultat.
Maler ni hela kryddor kan jag garantera en explosion av dofter i köket. 

600 g, 10 dl, vetemjöl
300 g, 3,5 dl, socker
250 g smör
125 g, 1,25 dl, vispgrädde
125 g, 1 dl, mörk sirap
7 g, 1 tsk, bikarbonat
7 g, 1 msk, kanel
7 g, 1 msk, ingefära
4 g, 1 tsk, nejlikor
4 g, 1 tsk, kardemumma
3 st kryddpepparkorn
1 tsk finrivet skal av citron

1. Mal eller mortla alla kryddorna om de är hela.
2. Rör samman alla ingredienserna till en deg. 
3. Lägg väl inpackad och uppdelad i två bitar i kylen. Låt vila i 1-2 veckor.
4. Ta fram i god tid, baka ut och grädda i mitten av ugnen på 170 grader.

Ett tips! 
Sätt gärna ugnen på 200 grader och sänk sedan till 175 när ni satt in plåten. Detta för att en del av värmen försvinner när ni öppnar luckan.

Johanna & Victoria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...