fredag 29 november 2013

Mjölkchokladmousse med juliga smaker!

Varför inte unna er själva en lyxig och julig variant av mjölkchokladmousse?! Nu när första advent snart är här, efter allt adventspysslande är klart, kan du unna dig en god dessert. 


 Här bjuder jag på en mjölkchokladmousse med kanelstekta äpplen och med en dov smak av apelsin! En fröjd för smaklökarna!

 100g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 ekologiska äggulor
rivet skal av 1 apelsin
1,5 msk saft från apelsin
kanel (så det täcker äppelbitarna)
2 msk rårörsocker
äkta smör

1. Bryt chokladen i småbitar och smält den över ett vattenbad över en kastrull. När all choklad mjuknat, ta av det från kastrullen och rör istället allt tills det smält ordentligt. Ljus choklad är känsligare för värme än mörk choklad. Låt svalna något.

2. Vispa grädden hårt i en skål.

3. Rör ihop äggulorna i en ny skål.

4. Under kraftig omrörning häller du den smälta chokladen i skålen med äggulorna.  

5. Vänd ner grädden i chokladblandningen.

6. Riv ner apelsinskalet och häll i apelsinsaften i moussen.

7. Låt moussen stå kallt i ca 4-5h innan servering.


En liten stund innan serveringen steker du dina äpplen, en klick äkta smör, kanel och socker i en stekpanna. De ska med fördel inte stekas hårt utan bli lagom mjuka och möjligen få lite gyllene färg. Låt dem svalna något innan du portionerar upp dem på moussen.

Önskar er en trevlig första advent!
/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...