tisdag 11 december 2012

Morotsbullar

Goda och matiga bullar som mättar gott.
Moroten och solrosfröna hjälper bullarna bli saftiga och mustiga.
Hittade receptet på tidningen Hembakat men gjorde om det lite.



Morotsbullar
16-18 st

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 msk olja
1 msk honung
2 dl rivna morötter
0,5 dl linfrö
1 1/2 dl solrosfrö
3 dl rågmjöl
9-12 dl vetemjöl
Sesamfrön att strö på bullarna

1. Smula jästen i en bunke. Häll fingervarmt, ca 37-grader, vatten över jästen och lös upp den. Tillsätt salt, olja och honung.
2. Lägg i de rivna morötterna.
3. Häll i mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
4. Ta upp degen och forma den till bollar. Låt dem jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper i ca 40 minuter.
5. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön.
 Grädda dem mitt i ugnen, 225 grader i ca 17 minuter. 
/Johanna

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...