tisdag 18 december 2012

Kanelkaka med sylt

Hej
Idag bjuder jag på en liten småkaka smaksatt med kanel, mandel och hasselnötter. Den lilla kakan är perfekt om du bara är sugen på en liten munsbit, annars tar man två!   

Ingredienser:
100g mjukt smör
2,5 dl mjöl
0,5 dl farinsocker
15g mald mandel alt. mandelmjöl
ca 1 tsk kanel
Hallonsylt
Florsocker
Ägg
0,5 dl hasselnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Arbeta ihop degen och dela i två delar. Den ena delen smaksätter du med kanel och den andra med mandeln och hackade hasselnötter.
3. Rulla ut längder som sträcker sig från plåtens kant till andra kanten, ungefär fingertjocka. Tryck ut dem lite. 
4. Lägg sedan mandeldelen underst och pensla med lite äggvita. Lägg kaneldelen ovanpå, gör en skåra och fyll den med sylt.
5. Grädda i ca 12 min.
6. Blanda ca ½ dl florsocker med ½ tsk vatten, så det blir en glasyr. 
7. Glasera kakorna och skär upp dem i bitar innan de helt svalnat. Går utmärkt att frysa.

/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...