tisdag 6 november 2012

Emmas raw food-godis

Nu har det varit tyst från oss ett tag. 
Detta beror helt enkelt på att dygnet inte har 30 timmar att erbjuda oss.
Vi kämpar med familj, jobb, vänner och andra saker som man aldrig hinner med.
Men snälla, ha tålamod, vi kommer tillbaka.

Spenderade en mysig kväll hos min fina vän Emma, hon bjöd på raw food-godis.
Jippy, ett "godis" som man kan äta med gott samvete, tack säger vi!

 2 dl naturella cashewnötter
1 dl russin
1 nypa salt
Rivet skal från en lime
1-2 msk citronjuice, eller juice från ovanstående limefrukt.
kokos att rulla i

1. Grovhacka cashewnötterna i en matberedare.
2. Häll i russinen och kör tills du fått en smet.
3. Tillsätt salt, limeskal samt limejuice och kör tills allt blandat sig.
Forma till bollar som du sedan rullar i kokos.

Ställ gärna i kylen ett tag innan du äter.

Det här receptet är skapat av raw food-tjejen Erica Palmcrantz Aziz och finns i hennes fina (o)kokbok Raw food på svenska.
/Johanna

2 kommentarer:

  1. Mums! Detta påminner om nöt- och fruktbollar som jag själv brukar göra. Jättebra som fika eller mellanmål :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, perfekta att mumsa i sig när blodsockret är på väg ner. Nöt- och fruktbollar låter också supergott.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...