tisdag 3 juli 2012

Kokosrulle med hallon & lemon curd

Snart börjar jag arbeta igen efter min mammaledighet. Bjöd då hem mina fina vänner på fika och lyxade till vår tillvaro med en rulltårta fylld av lemon curd, hallon och grädde.
Friskt och gott!

Rulltårtan
3 ägg
2 dl socker
3 dl kokos
0,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl vispgrädde
3 dl hallon, frysta eller färska

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. 
3. Rör ihop alla de övriga ingredienserna till rulltårtan och vänd ner i smeten.
4. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
5. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av gräddningspapperet. 
Låt svalna helt.
6. Vispa grädden hårt, vänd ner lemon curden och bre ut på kakan, strö över hallon och rulla ihop.
Låt vila i kylen ca 1 timme.
Lemon curd finns att köpa dock måste jag rekommendera att man gör den själv, då smakar den mest och bäst. Är även gott på en bit rostat bröd eller på glassen.
Klicka på länken ovan så kommer ni till er mycket bra recept signerat Leila Lindholm.

/Johanna

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...