lördag 7 juli 2012

Washingtonkakor

Britt, min sambos mormor bakade denna för många år sedan.
Nu har jag hittat receptet och kommer baka den många gånger igen.
Spröd mördegsbotten med kladdig nöttopping på, är lika gott som det låter. 


Botten
150 gr smör
2 msk socker
3 dl mjöl

Topping
2 ägg 
3 dl farinsocker
1,5 dl kokos
100 gr grovt hackade nötter, ta dina favoriter
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mjöl

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman smör, socker och mjöl till botten, detta kan med fördel göras i en matberedare.
3. Tryck ut smeten i en smord fyrkantig eller rektangulär form, ca 30x20 cm alt 25x25 cm.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
5. Under tiden som den gräddas görs toppingen. Vispa ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser.
6. Ta ut formen och bre på toppingen, grädda i 18-20 minuter.
7. Skär i rutor medan kakan fortfarande är ljummen.

/Johanna

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...