Min fina sambo Magnus fyllde år för ett tag sen.
Tänkte att jag skulle överraska honom med en kaka som han tjatat om i 3 år, Norsk Iskaka.
Otroligt lätt och otroligt god!
En gräddig glassliknande tårta som uppskattas av alla åldrar.
Är dessutom glutenfri.
Botten
3 äggvitor
1,5 dl socker
100 gr mandel
Fyllning
3 äggulor
1 dl socker
3 dl grädde
2 st dubbeldaim
Botten
1. Mal mandel.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, när smeten börjar hårdna vispa då ner sockret, lite i taget.
Man ska kunna vända bunken utan att något ramlar ur.
3. Vänd försiktigt ner mandeln i marängsmeten.
4. Klipp ut bakplåtspapper så att det täcker din form, använd en rund springform 22-24 cm.
5. Bre ut smeten i formen.
6. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 30 minuter.
Låt kallna i formen, kanten behövs på när fyllningen ska i.
Fyllning
1. Socker och äggulor vispas.
2. Vispa grädden, inte för hård.
3. Rör ihop äggsmeten och grädden, försiktigt.
4. Banka sönder Daimen till lagom stora bitar, vänd ner i smeten.
5. Häll ovanpå botten och ställ i frysen i minst 4 timmar.
Låt kakan stå framme i ca 20 minuter innan servering.
Vill man kan man smaksätta tårtan med vad man vill, ex hasselnötskräm, mintchoklad, hallon osv. Prova er fram och testa din favoritsmak!
/Johanna
Väldigt god :-) Slår dock inte Rörträsktårtan ;-)
SvaraRadera