Mycket rabarber nu, men vem kan få för mycket av denna goda och syrliga trädgårdsprimör.
En enkel smulpaj som värmer både mage och själ.
Fyllning
3-4 stjälkar rabarber
0,5 l jordgubbar
0,5 dl socker
2 msk potatismjöl
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 gr smör
1. Kör mjöl, havregryn, socker och smör hastigt till en smulig massa i matberedaren, alt. nyp ihop med fingrarna.
2. Skär rabarbern i 1 cm bitar, dela även jordgubbarna i mindre bitar och lägg allt i pajformen.
3. Blanda socker och potatismjöl och strö detta över rabarbern och jordgubbarna. Fördela smuldegen över allt.
4. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås!
/Johanna
Fantastiskt god! Tack för ett bra recept - pajen var inte så söt, vilket passar vår smak perfekt, och min 11-åriga Emma klarade att laga den själv. Enkelt och gott - succée! :)
SvaraRaderaVad kul, tack! Kul att Emma kunde baka, en ny stjärna I bakvärlden :) /Johanna
RaderaMåste jag baka till helgen .då blir min sambo Peter glad. Blir nog vaniljsås till och en go kopp kaffe.
SvaraRadera