tisdag 15 maj 2012

Rabarber & jordgubbspaj

Mycket rabarber nu, men vem kan få för mycket av denna goda och syrliga trädgårdsprimör.
En enkel smulpaj som värmer både mage och själ.



Fyllning
3-4 stjälkar rabarber 
0,5 l jordgubbar 
 0,5 dl socker
2 msk potatismjöl

Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,75 dl socker
100 gr smör

1. Kör mjöl, havregryn, socker och smör hastigt till en smulig massa i matberedaren, alt. nyp ihop med fingrarna.
2. Skär rabarbern i 1 cm bitar, dela även jordgubbarna i mindre bitar och lägg allt i pajformen.
3. Blanda socker och potatismjöl och strö detta över rabarbern och jordgubbarna. Fördela smuldegen över allt.
4. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås!


 /Johanna

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt god! Tack för ett bra recept - pajen var inte så söt, vilket passar vår smak perfekt, och min 11-åriga Emma klarade att laga den själv. Enkelt och gott - succée! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul, tack! Kul att Emma kunde baka, en ny stjärna I bakvärlden :) /Johanna

      Radera
  2. Carolina Celintisdag, juni 12, 2012

    Måste jag baka till helgen .då blir min sambo Peter glad. Blir nog vaniljsås till och en go kopp kaffe.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...