Vem kan motstå en läcker daimruta? Inte jag i alla fall. Här kommer receptet på en daimkaka som vi även hade med att testbaka för ett tag sen.
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl
vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse Daimkulor
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt
ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda
mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i
äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med
bakplåtspapper.
Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15
minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i
rutor eller trekanter.
/Victoria (recept skrivet av Annica)
ser goda ut!
SvaraRadera