tisdag 29 maj 2012

Daimrutor

Vem kan motstå en läcker daimruta? Inte jag i alla fall. Här kommer receptet på en daimkaka som vi även hade med att testbaka för ett tag sen. 

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
 2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse Daimkulor

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter. 

/Victoria (recept skrivet av Annica)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...