söndag 8 april 2012

Påskpraliner

Hej
Hoppas alla har en riktigt skön och lugn påsk, äter och dricker gott! Här kommer ett litet tips på en liten godbit, perfekt till kaffet eller bara att mumsa på.

ca 20 st stora
125g nougat
500g marsipan
200g mörk choklad
1 dl strössel
karamellfärg
florsocker

1. Rulla nougaten i 20 runda kulor. Ställ in dem i kylen så de stelnar.
2. Färga marsipanen i valfri färg. Det är lättare att jobba med marsipanen om man använder florsocker.
3. Rulla marsipanen och täck nougaten med den. Forma till små ägg.
4. Smält chokladen.
5. Doppa halva ägget i chokladen och strö över strössel. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt så chokladen stelnar.

Mina praliner liknar inte alls små fina påskägg, men lika goda var dom ändå!!!
/Victoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...