fredag 13 april 2012

Biskvier

Fick för mig att göra biskvier för första gången.
Får ju erkänna att de inte är så fina, men de smakade underbart.


12-16 st

Kaka
275 gr mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
125 gr rumsvarmt smör
50 gr vitchoklad
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
jordgubbsessens

Topping
150 gr vitchoklad
1. Sätt ugn på 175 grader. Riv mandelmassan grovt.
2. Arbeta in äggvitan. lite i taget så att smeten blir slät och jämn. Smeten kommer bli ganska tjock.
spritsa ut rundlar eller klicka ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna något på plåten innan de lossnas och låt dem sen kallna helt på ett galler.
4. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något.
5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet. Vänd ner den smälta chokladen och tillsätt sedan jordgubbsessensen.
6. Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna, låt dem stelna i frys ca 10 min, kyl minst 30 min. 
7. Topping: Smält chokladen, doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna kylen. 
Tänk på att detta momentet måste gå fort. De måste vara kalla när de doppas, annars smälter smörkrämen direkt.


/Johanna

2 kommentarer:

  1. måste man ha jordgubbsessensen? är vad är det?

    SvaraRadera
  2. måste man ha jordgubbsessensen? är vad är det?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...