söndag 15 april 2012

Tävling - Chokladfabriken

Nu är det snart påsk och vi vill gärna ge dig en god påskpresent.
Denna gången har vi äran att få samarbeta med Chokladfabriken.


"Hos oss hittar du ovanligt god choklad i alla former. Praliner, petit-fourer, bröllopstårtor, drickchoklad och muffins. Allt är gjort för hand med stor kärlek. Sedan starten 1997 drivs Chokladfabriken av Martin och Ellinor Isaksson. Martin är konditor och har tjänstgjort fyra år i kocklandslaget, och Ellinor ser till att chokladen når rätt personer. (Du är antagligen en av dem.)"

Priset är denna delikata ask med ljuvliga praliner.

För att vinna dessa vill vi att du ger oss ditt favoritrecept som självklart ska innehålla choklad.


Skriv ditt recept som en kommentar eller länka till ett blogginlägg.

Vi kommer välja ut två recept, testbaka och med hjälp av en jury komma fram till vinnaren.
 

Tävlingen pågår t.o.m 15/4.

Lycka till!

Nu ska det väljas ut två recept och testbakas. Vinnare utses om ca 1 vecka.
HÅLL TUMMARNA!

21 kommentarer:

  1. Vilken härlig tävling :) Tyvärr är det "tomt" på receptfronten hos mig :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag älskar att baka, dekorera tårtor och allt som har med choklad att göra :)

    Mitt bästa recept kommer nedan, en kaka som är gudomligt god!

    Recept för kaka
    250 gram fin mörk choklad
    250 gram smör
    6 ägg
    2 1/2 dl strösocker
    1 dl vetemjöl

    Använder alltid silikonformar och varken ströar eller smörar dem, men det behövs om man har en form i exempelvis teflon.
    Smält smör och hacka chokladen som sedan hälls i det smälta smöret. Rör till en slät och fin massa.
    Vispa ägg och socker pösigt och blanda med smör/chokladblandningen.
    Häll i vetemjöl och rör om.
    Häll smeten i formen och grädde i nedre delen av ugnen (näst längst ner brukar jag ha den på) i cirka 30 minuter. När ytan börjar spricka är kakan klar - den får INTE stelna i mitten!
    Låt kakan svalna och förvara i kyl minst en timme innan glasyren görs. Det går även att frysa in kakan, med mycket gott resultat!

    Recept för glasyr
    100 gram smör
    100 gram fin mörk choklad
    3/4dl honung

    Hacka chokladen, smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Rör till en fin och slät massa.
    Tillsätt honungen och fortsätt röra.
    Häll glasyren på kakan och stryk ut till jämt lager. Låt stelna.

    Jag brukar sedan dekorerna med något fint. Senast med chokladlöv (penslat choklad på löv och sedan tagit bort lövet), men det går lika bra med någon färsk frukt. Jordgubbar är gudomliga att ha till.

    Desirée Larsen
    Mail: dezzii@hotmail.com

    SvaraRadera
  3. Ha ha, jo jag bakar ju så mycket :P Enda gången jag äter bakat är hemma hos Johanna =) Ja jag får väl säga negerbollar då som svar och det kommer jag ju vinna tsort på, eller hur ? =) Oj, chokladbollar kanske jag ska skriva så ingen blir upprörd? Äh who cares =)

    //JOhanna Pedersen

    SvaraRadera
    Svar
    1. En chokladboll är inte alls fel. Åt en i fredags där de rostat kokosen de rullat bollen i, ljuvliga!

      Radera
  4. Ej med men har tipsat här

    http://molnboanna.blogg.se/2012/march/choklad-154.html

    SvaraRadera
  5. Jag fullkomligt älskar choklad och de löjligt lätta men ack så goda tryfflarna jag gör till varje jul. Eller köttbullar som morfar kallar det ;)

    250g mörk choklad (70%)
    2 dl vispgrädde
    1/2 dl kakao.

    Hacka choklad och lägg i bunke. Värm grädden och häll över chokladen så den smälter.
    Låt stå i kylen i minst 4 timmar så den stelnar.
    Rulla "köttbullarna" och doppa dom i kakaon (inte för mkt för då blir det för starkt)

    MUMS !

    http://liiinaj.blogspot.com

    SvaraRadera
  6. Jag är gärna med! choklad är det bästa som finns! Min favorit choklad "bakelse" Är fransk chokladtårta! Receptet finns här: http://www.recepten.se/recept/fransk_chokladtaarta.html

    SKIT GOTT!

    sannafernqvist@hotmail.com

    SvaraRadera
  7. Här kommer mitt bidrag!!


    Chokladmoussetårta på körsbärsspegel

    Det här behöver du:

    Till kakan
    ▪ 4 ägg
    ▪ 3 dl socker
    ▪ 8 msk kakao
    ▪ 2 krm salt
    ▪ 2 tsk vaniljsocker
    ▪ 3 dl vetemjöl
    ▪ 180 g smält smör

    Till moussen
    ▪ 400 g choklad
    ▪ 5 st äggulor
    ▪ 4 dl grädde

    Till dekoration
    Körsbärssås
    Vit choklad

    Så här gör du:

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret.
    2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i äggsmeten, rör om.
    3. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en fin smet.
    4. Grädda i en form ca 30x40cm klädd med bakplåtspapper i 200°C i 25-30 minuter.
    5. Låt svalna.
    6. Gör chokladmoussen
    7. När moussen är klar skär du upp chokladkakan i fyrkanter och klickar eller spritsar på moussen.
    8. Häll lite körsbärssås på ett fint fat som en spegel, och placera kakan på spegeln.
    9. Avsluta med att ringla lite smält vit choklad över hela härligheten.

    Chokladmousse

    1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa under tiden upp äggulorna.
    2. När chokladen är smält och har svalnat något, rör i lite i taget i ägg-gulorna.
    3. Rör tills du fått en glansig och fin smet.
    4. Vispa grädden och vänd i chokladsmeten. Låt detta stå kallt i minst
    5. 1 timme.

    SvaraRadera
  8. Daimrutor

    200 g smör, 200 g mörk blockchoklad, 4 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl Daimkulor

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

    Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

    bloodsband@live.se

    SvaraRadera
  9. Jag deltar med ett recept på något som är galet enkelt att laga, och supergott.(Jag antar att kakao räknas som choklad? :P) Jag har svaga minnen av att vi lagade såna i dagiset när jag var en liten parvel, jag är lika förtjust i dem ännu idag ;) Vi kallade godiset "myror" :D

    recept till ca. 20 st

    4 msk sirap
    1 dl socker
    3 msk kakao
    100 g smör
    1 tsk vanliljsocker
    3 dl rice krispies (corn flakes funkar också bra)

    Blanda sirap, socker, kakao och smör i kastrull. Låt koka upp och koka i 2 minuter (- eller värm i mikron). Dra kastrullen åt sidan och blanda i rice krispies. Rör om ordentligt och häll i muffinsformar. Ska bli ca. 20 st muffinsformar. Lägg i kylen för att låta dem stelna till, så är de inte så kladdiga att äta ;)

    SvaraRadera
  10. Detta är min absoluta favorit!!
    http://mumsutantrams.blogspot.se/2010/03/kladdkaka-de-luxe.html

    SvaraRadera
  11. En riktigt ljuvlig choklad
    är för god att njutas i ett kakrecept.

    200g smält 70% choklad av prima kvalitet+
    1 dl saltade jordnötter= orgasm!

    Mvh kamattsson@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Här är ett löjligt enkelt recept på praliner men alla älskar dem och frågar alltid efter dem när de är hos mig.

    Smält 200 gram 70% choklad i vattenbad. Rör ner 100 gram färska hallon. Rör snabbt runt så att det blir en jämn massa. Klicka ut små praliner på bakplåtspapper. Sätt in dem i kylen. Under tiden smälter ni en ny chokladkaka, även den mörk 70%. När den smält - ta ut pralinerna och häll, med hjälp av en matsked, över den smälta chokladen på pralinerna. Detta gör att de får en hård krispig yta. In i kylen och efter cirka 1 timme är de redo att serveras. De går även jättebra att frysa in.

    SvaraRadera
  13. jag är med
    Min bästa kladdkaka
    1 dl starkt kaffe
    250 g mörk choklad (Marabou mörk)
    250 g smör
    2 dl socker
    4 ägg

    Vispa socker och ägg
    Smält chokladen i kaffet i vattenbad, tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
    Blanda chokladsmeten i sockret och äggen.
    Ställ in i ugnen i 175 grader ca 35-40 min.
    Kakan blir bäst när den görs ett par dagar innan och ställs i kyl.

    länkar min blogg http://flinkan69.bloggplatsen.se/
    annica@flinkens.com

    SvaraRadera
  14. Hej hej !! , mitt favorit recept med choklad i , det är mina berömda praliner !
    du borde göra dom hur GODA som helst :D
    ------------
    ingredienser
    Detta behöver du till ca 20 Praliner,(rätt stora):

    1 paket Ballerina kakor
    175 g Philadelphia ost
    50 g valnötter
    100 g ljus choklad
    100 g mörk choklad
    --------------
    så här gör du gobitarna !
    Kör Ballerina kakorna samt valnötterna i en mixer så de blir till pulver, blanda ihop med philadelphia osten och rullas till bollar som får stå i kylen en stund tills de tar ihop!

    Smält chokladen i vattenbad och rulla bollarna i den.
    Tryck fast tex nötter, marshmallows etc medan chokladen är
    smält.
    Ställ i kylskåpet tills chokladen stelnat! SÅ GOTT!

    Tips:
    Går att variera och mixa med lite pepparkakor etc om man vill ha dem till jul godiset!


    du kan nå mig på
    Email:emmy-_-95@hotmail.com

    facebook @ emmy karismaa-wall

    blogg: karismaa.wall.blogg.se

    SvaraRadera
  15. Anna Berglund-Lundkvistlördag, mars 31, 2012

    Här kommer mitt favoritrecept:

    Mandelkaka med chokladtäcke

    300 g riven mandelmassa
    150 g smör
    2 ägg
    1/2 dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver

    Till formen:
    Smör
    Ströbröd

    Garnering:
    50 g hackad mörk blockchoklad
    40 g nougat

    Beskrivning
    Riv mandelmassan och rör den med smöret. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Rör sist ner vetemjöl och bakpulver.

    Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen i 175 grader i 30-40 min.

    Lägg på blockchokladen på den varma kakan och bred ut den. Riv över nougaten och bred ut även den lite lätt (skall vara som ränder av nougaten).

    Gott som godis!


    anna.berglund70@yahoo.se

    SvaraRadera
  16. Här är mitt recept:

    Chokladfondant med lakrits, 8 portioner

    200 g mörk choklad
    200 g smör
    3 ägg
    3 äggulor
    1 dl muscovadosocker
    1 msk lakritspulver
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 dl vetemjöl

    Smält smöret. Häll i chokladen, tag av från plattan och rör tills det är smält. Låt stå och svalna ngt.

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 8 suffléformar med smör och pudra kakao i. Jag hade bara 4 formar så resten gjorde jag i muffinsformar. Jag satte 4 pappersformar i en muffinsplåt med plats för 12 muffins.

    Häll ägg, vaniljsocker, lakritspulver och socker i en skål och vispa.

    Häll i chokladblandningen. Sikta sist i mjölet och rör ner försiktigt. Häll i formarna.

    Grädda något snäpp under mitten av ugnen i 10-12 minuter. Var inte rädda för att de fortfarande är klibbiga, det ska de vara!

    Låt de svalna i några minuter innan ni lossnar kanterna mha en kniv och lägg/vänd upp på fat. Är de klibbiga men ej rinner ut över fatet så har ni lyckats:-)

    Servera med grädde eller glass och kanske lite frukt till.

    Mums!

    elhallah.emma@gmail.com

    SvaraRadera
  17. Leilas kladdkakemuffins är absoluta favoriten!

    Ingredienser

    2 ägg
    2 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    50g smör
    0.5 dl matolja
    1 dl ljus sirap
    2 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1 tsk bakpulver
    1 nypa salt
    100g mörk kvalitetschoklad 70%
    Vispgrädde och färska bär till garnering


    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

    3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

    4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

    5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

    7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

    8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

    Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2012/april/choklad.html

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  18. Den här kladdkakan är helt underbar med mörkchoklad på toppen

    50 gram mörk blockchoklad
    3 dl vetemjöl
    2 krm salt
    1 dl kakao
    2 tsk vaniljsocker
    5 dl strösocker
    4 st ägg
    225 gram smör

    Tillagning
    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen.

    Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

    Glasyr:
    Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
    Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.

    J_e_n_n_y@hotmail.com

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...