tisdag 28 februari 2012

Strassburgare

Det lyser barndom om dessa kakor för mig, ljuvligt!




ca 25 st
100 gr rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Garnering
Smält choklad. Ta den du gillar bäst.

Sätt ugnen på 175°

1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker mycket pösigt.
2. Tillsätt vete- och potatismjölet, lite i sänder. Rör kraftigt hela tiden.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Spritsa degen till små längder, ca 5 cm. Eller rulla ut som längder som du sen trycker till med en gaffel.
6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna.

Smält choklad och doppa ena änden av kakan i den.



/Johanna

4 kommentarer:

  1. Ah - en av mina älsklingskakor - jag älskar sådana torra småkakor !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med :) bakade med riktigt smör, underbart! /Johanna

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...