onsdag 25 januari 2012

Kokostoppar med lime

Hejhej
När min lilla Isabella höll på att plocka och fixa i min baklåda tog hon fram ett paket med kokos. Som tur var, för den gick ut precis samma dag! Så, jag fick slänga ihop lite smarriga kokostoppar. Jag smaksatte dom med lime, vilket kan uteslutas. Men jag tycker det blir gott med kombinationen mellan sött/surt. 

Ca 20 st
50g smör/margarin
2 ägg
1 dl råsocker
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200g kokosflingor
rivet skal av en lime + lite av saften

Smält smöret och låt det kallna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker lätt, ej pösigt. Riv limeskalet (undvik att få med det vita). Tillsätt vaniljsocker, kokosflingor och lime. Pressa i lite av limen för extra smak. Låt smeten svälla i 20-30 min. Lättast är att klicka ut matskedsstora bitar på en plåt av bakplåtspapper. Det går att lägga dom hyfsat tätt, för de sväller inte mycket. Grädda i ca 10 min, tills topparna fått fin färg. Låt sedan topparna svalna.

TIPS
Vill man kan man smälta lite choklad och doppa antingen toppen eller botten. För lite extra lyx!




 
Lilla Isabella försökte få sig ett smakprov!

/Victoria

4 kommentarer:

  1. Låter supergott! Ska testa i helgen. Tror ni de funkar att frysa? Ska bunkra inför kalas här hemma.

    SvaraRadera
  2. De blev riktigt goda! Kollade upp ang. frysa själv och fick tipset att ha m en sockerbit så de håller sig mjuka

    SvaraRadera
  3. Okej. Bra tips! Jag frös dem dock utan socker och när de tinat är de fortfarande mjuka och sega.
    /Victoria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...