lördag 21 januari 2012

Fudge

Nån dag innan jul fick jag sån lust att göra fudge. Jag tänkte att det mest passar till jul, men detta kan verkligen ätas när som! Därför lägger jag upp detta nu, efter jul och nyår. Underbart lördagsgodis!

Du behöver:
1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

1. Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp under omrörning.
3. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula).
4. Ta genast av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen.
5. Rör tills chokladen blandats helt och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.


Jag kan säga att dessa försvann i ett nafs!
 
Av någon anledning blev det lite smuligt, men för guds skull släng inte smulorna. Dom kan ni ha på glass eller fylla muffinsen med. Eller bara äta rakt av!


/Victoria

1 kommentar:

  1. ja det är rätt dyrt.. :( men jag fick ju min gratis :P

    fast det är väldigt bra recept med.. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...