Nu kommer äntligen det efterlängtade receptet på de underbara saffransbiscotti som vi för ett tag sen hade tävling om. Man kunde då vinna ett gäng biscotti. Nu, kära vänner kan ni själva baka dem! Inga konstiga ingredienser, så enkelt! Tillsammans med en kopp varm glögg gifter sig smakerna.
ca 50 skorpor
3 ägg
125 g smör
200 g socker
1 g saffran
450 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grovt hackade mandlar
( Har du inte en hushållsvåg är det kanske läge att önska en i julklapp?!)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda det med saffranet. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner dem och smält smör i äggblandningen. Ta upp degen på en mjölad bänk och rulla den till 2 längder. Flytta dessa till en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt svalna några minuter och skär sedan i sneda bitar. Sänk ugnen till 120 grader. Lägg biscottin på en plåt med bakplåtspapper och låt dem torka i ugnen i ca 30 min. Är de inte riktigt torra, stäng av ugnen och låt dem ligga där tills ugnen svalnat.
Klart!!
/Victoria
Kan intyga att de var underbart goda!!! :-P
SvaraRaderakram Monica
Tack så jättemycket. Kul att du blev nöjd!!
SvaraRaderaKramar