Nu är julen över och det är dags att börja planera för nyårsmenyn. I år tänkte vi satsa på ett smarrigt buffebord med massa olika maträtter och då kan jag tipsa om de här buffebullarna. Ganska neutrala, men oj så goda. Passar till allt och lätta att göra. Lite planering krävs, men det är det som gör att de är så saftiga!
Kväll dag 1:
30g jäst
5½ dl vatten
2 msk honung
1 msk rapsolja
2 tsk salt
ca 6 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl special
Sesamfrön
1. Rör ut jästen i vattnet i en stor bunke, tillsätt övriga
ingredienser och blanda ordentligt. Ställ bunken i kylskåpet
över natten, täck med bakduk.
2. På
morgonen sätter du på ugnen på 225 grader och tar fram degen. Nu ska degen ha jäst till dubbel storlek.
3. Tippa ut
den på ett rejält mjölat underlag och forma degen till önskad form, knåda inte! Lägg inte alltför tätt på bakpappersklädda plåtar 7-8 bitar per
normalstor plåt är lagom. Garnera med sesamfrön.
4. Grädda sedan bröden gyllene mitt i ugnen ca 15 minuter.
Superlätt!!
/Victoria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar