Denna kakan förknippar jag med min mormor, precis som Mazarinkakan. Den kvinnan kan baka. Jag ringer henne hur ofta som helst och får tips och nostagiska recept som ligger mig varmt om hjärtat.
Denna kakan kallas även för Sverigekakan eller Pensionärskaka.
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i smord och bröad form (22 cm i diameter). Grädda i 175 grader, ca 45 minuter, längst ner i ugnen. Stickan ska vara torr.
3 dl strösocker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i smord och bröad form (22 cm i diameter). Grädda i 175 grader, ca 45 minuter, längst ner i ugnen. Stickan ska vara torr.
Fyllning
Smält smöret. Tillsätt mjölken och koka i 2 minuter. Rör ner vaniljsockret.
Dela kakan och häll över vaniljsmöret på båda delarna och lägg sedan ihop dessa igen. Låt kallna.
Innan du serverar den pudra gärna över florsocker.
Dela kakan och häll över vaniljsmöret på båda delarna och lägg sedan ihop dessa igen. Låt kallna.
Innan du serverar den pudra gärna över florsocker.
Hej! Vanilj kakan ser gudomlig ute =)
SvaraRaderaMVH
Vardaxlyx!
Å den där brukade min faster laga när hon var i livet. Som jag saknar henne och kakan!
SvaraRaderaFantastisk kaka! Undra vem som tjatat sig till den ;)
SvaraRaderaÅh, nu blir jag nostalgisk... Kakan, mormor och Johanna är fantastiska!/Stolt mamma
SvaraRadera