fredag 11 november 2011

Kringliga kringlor

God kväll.
Häromkvällen satt jag och bläddrade i en tidning för att få lite ny bakinspiration. Jag har haft ofrivillig bloggtorka pga flytt, som Alicia säger; till det stora huset! Så, jag hittade ett recept på kringlor gjorda på klassisk mördeg. Självklart var jag tvungen att ändra lite, lite sådär som jag tycker blir bra. Här nedan kommer mitt recept på knasigt goda kringlor:

30 st små eller 15 stora
150g rumsvarmt smör
4 msk strösocker
½ dl vispgrädde (går bra med annan grädde också)
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
4,5 dl vetemjöl
Dekoration
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret krämigt, använd matberedare eller elvisp. Sätt i grädden lite i taget. Sätt i de torra ingredienserna, lite i taget tills du får en smidig deg. Dela degen i skivor och rulla centimetertjocka längder. Gör dem sedan så stora som du önskar, testa dig fram. Grädda dem sedan i 12 min. Låt dem svalna och pudra sen över florsocker precis innan servering.

Tips
Ha bara en del av degen framme och förvara resten i kylen. Degen blir lätt för kladdig om den står framme pga att den innehåller mest smör.

Använd gärna en tesil för att pudra över kringlorna!

/Victoria

2 kommentarer:

  1. var ett bra recept med inga rent för svåra ingridienser. ser mumsigt ut

    ny tävling hos mig där man kan vinna super fint tårtfat.
    hoppas du vill vara med
    http://tartpalatset.blogg.se/2011/november/vinn-underbart-tartfat-har.html

    SvaraRadera
  2. Ja detta var inget komplicerat alls! Lätt deg att hantera och oftast ingredienser man redan har hemma. Sånt gillar vi!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...