söndag 9 oktober 2011

Morotsmarmelad

Hallå i höstrusket!
Hur har ni det hemma i stugorna? Vad söndagsmyser ni på en regnig kväll som denna?
Jag älskar när det börjar bli höst och skördedagarna drar igång. Att kunna ta hand om alla fina och framför allt goda rotfrukter. Jag ville göra marmelad och jag ville testa något nytt, så det blev morotsmarmelad! Oj så gott!

Detta receptet är till ca 4 mellanstora burkar:
1 kg morötter
3 citroner
2 dl vatten
7 dl strösocker alt. syltsocker

1. Skala morötterna. Riv dem fint på ett rivjärn för hand eller i matberedare.
2. Lägg i en stor kastrull.
3. Skölj och borsta citronerna. Dela dem, klyfta och skiva så fint du kan. Lägg i kastrullen med morötterna.
4. Tillsätt vatten och koka i 20 minuter utan lock. Sätt ugnen på 100 grader.
5. Rör i sockret. Koka i 20 minuter till. Rör om då och då. Akta så inte mortsmarmeladen bränns.
6. Sterilisera rena glasburkar med lock ugn i 15 minuter.
7. Fördela den varma morotsmarmeladen i burkarna och sätt på locket.
8. Låt morotsmarmeladen svalna.
9. Förvara burkarna med morotsmarmeladen i kylskåp. Speciellt efter de öppnats.






/Victoria

1 kommentar:

  1. det blir nog ofta tv eller dator om det är rusk ute. just nu är det ju inte så mycket ute kalrar inte det än så dator o tv blir väl den mesta tiden. Kn inte läsa böcker än för jobbigt

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...