måndag 24 oktober 2011

Pumpabullar

God kväll
Det har varit ovanligt tyst på bloggen nu ett tag men det beror helt enkelt på att vi har bakat som tusan för att kunna presentera goda saker till halloween. Det är ju inte så långt kvar och ikväll bjuder vi på smaskiga pumpabullar. Underbara att ha till frukostbordet, så varför inte baka till helgen?!



Recept ca 20 st
300 g finriven/mosad pumpakött
50 g jäst
2 msk ljummet vatten
5 dl filmjölk el. naturell yoghurt
2 tsk salt
2 msk honung
0,5 dl rapsolja
2 dl rågsikt
1 dl pumpakärnor
1/4 dl linfrön
2 dl havregryn
10-13 dl vetemjöl special


Gör såhär
Mixa pumpaköttet, ställ åt sidan. Smula jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten och rör runt tills jästen löser sig. Häll i filmjölk, (yoghurt), salt, honung och rapsolja. Tillsätt rågsikt, havregryn och hälften av vetemjöl, arbeta till en smidig deg. Tillsätt pumpaköttet. Tillsätt resten av vetemjölet och kör ca 10 min i bakmaskin tills degen släpper ifrån kanterna. Låt jäsa under duk i 40 min. Forma runda bullar av degen. Låt jäsa ytterligare 30 min under duk, sätt under tiden på ugnen på 225 grader. Grädda i 15 min.

Ät dom gärna nygräddade, men det går lika bra att göra i förväg och frysa in.
/Victoria & Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...