I dag ska denna älskvärda och lätta chokladmousse avnjutas efter söndagsmiddagen.
Mumsade lite på den innan och njöt i fulla drag.
200 gr mjölkchoklad
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 st ägg
1,5 dl creme fraiche
Separera äggen, häll vitorna i en bunke. Var noga med att ingen äggula kommer i samma bunke som vitan, då blir marängen aldrig fast. Spara äggulorna.
Smält chokladen i ett vattenbad, ta från värmen.
Vispa äggen till ett fast skum med 0,5 dl av sockret.
Vispa ner mjölken och resten av sockret i chokladen. Vispa ner en äggula i taget i chokladen. Rör till sist ner creme fraichen i chokladen.
Vänd nu försiktigt ner chokladblandningen i äggvitan.
Ställ i kylen i ca 3 timmar.
Njut med flagad vit och mörkchoklad.
/J
Var ska creme fraichen vara?
SvaraRaderaOj, jag fixar! :)
SvaraRaderaAha. Mums!
SvaraRadera