tisdag 27 september 2011

Key lime pie

Dags för amerikanska veckans första inlägg, Key lime pie.
En underbar och frisk kaka.



Kakbotten
200 gr digestivekex
100 gr smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk 400 gr
4 st ekologiska äggulor
3 st limefrukter, skal och juice

Topping
4 äggvitor
3 dl socker
saften från en halv citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en form med avtagbara kanter.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
11. Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till ett hårt vitt skum, maräng. 
12. Spritsa eller bre ut på pajen, grädda snabbt i 230 grader i mitten av ugnen, håll koll då det gärna bränner. Marängen ska bara få fin färg.






 


6 kommentarer:

  1. Ååh, låter sjukt gott! Måste göra snart, passar illa med dieten bara ;-)Ååh, låter sjukt gott! Måste göra snart, passar illa med dieten bara ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag upprepade mig för att vara extra tydlig... :-)

    SvaraRadera
  3. Den ser riktigt smarrig ut!Får nog göra den till Kevins kalas å smaska på=)

    SvaraRadera
  4. Vi gillar upprepningar!! Verkligen en supergod och lagom kaka.

    SvaraRadera
  5. Mums tror jag skall baka denna till helgen :P Ser så mumsig ut!!!

    SvaraRadera
  6. Vi kan lova att den är riktigt mumsig!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...