tisdag 6 september 2011
Hej
Häromdagen blev jag jättesugen på att göra mazariner. Det är inte bara jag som är galen i dom, hela familjen hurrade, väntade och väntade. Har världens enklaste recept som inte tar en evighet att göra.
Dessa räcker till ca 22-25st
Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
Florsocker
vatten
Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.
Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.
Grädda i ugnen, ca 200 i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr, använd mycket mer florsocker än vatten. Annars är risken att det blir rinnigt. Glasera kakorna när de kallnat.
Tips
Eftersom jag gillar att experimentera lite, så hade jag i gräddkolaextrakt i glasyren, såå gott. Vid tidigare tillfällen har jag använt mig av hallonextrakt, också supergott. Men det blir lika gott med vanlig glasyr!
/V
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jösses vad gott. Måste genast testas....
SvaraRaderaDet är himmelskt gott, jag lovar =)
SvaraRaderaSå fina :-)
SvaraRadera